S-sarjan palokatkot metalli- ja komposiittiputkille

Metalli- ja komposiittiputkien läpivientinä käytetään S-sarjan läpivientiä, joka koostuu Sewatek-läpivientiputkesta ja asennuskehyksestä. Asennuskehyksillä saadaan putkien välille keskeltä keskelle -mitat 70 mm, 100 mm, 120 mm ja 160 mm.

  • ei heikennä seinäelementin kantavuutta
  • ei tarvetta varauskololle tai jälkitäytölle
  • tasavarma ja laadukas lopputulos

S-sarjan läpivienti metalli- ja komposiittiputkien palokatkoksi

Betoniseinin valettava läpivienti voidaan asentaa elementtiseinään elementtitehtaalla tai paikallavaluseinään työmaalla. Tyypillisin käyttökohde on asuinkerrostalossa porrashuoneen ja huoneiston välinen palo-osastoiva seinä.

S-sarjan läpivienti metalli- ja komposiittiputkille koostuu Sewatek-läpivientiputkesta sekä asennuskehyksestä. Asennuskehykset ovat moduulimallisia, ja niitä voidaan liittää toisiinsa erilaisiksi sarjoiksi. Sewatek-läpivientiputki valitaan virtausputken ulkohalkaisijan mukaan, jotta läpiviennistä tulee mahdollisimman tiivis.

Moduuleista löytyy putkille muutamia eri k/k-mittavaihtoehtoja. Metalli- ja komposiittiputkien läpiviennit tunnistaa asennuskehyksen harmaasta väristä. Samassa läpivientisarjassa voi kuitenkin olla myös punaisia palonauhallisia läpivientimoduuleja, jolloin yhdestä läpivientiryhmästä pystyy viemään läpi niin metalli- ja muoviputkia kuin kaapeleitakin.

Koska läpivienti asennetaan usein jo väliseinäelementtiin, on hankkeessa tiedettävä jo varhaisessa vaiheessa putkien koot, materiaalit ja sijainnit.

Palokatkon tuote- ja mittatiedot

Tuote koostuu Sewatek-läpivientiputkesta sekä kierrätettävästä ABS-muovista valmistetusta asennuskehyksestä. Asennuskehyksiä on useita kokoja, jotka mahdollistavat seuraavat keskeltä keskelle -mitat putkien välille 70 mm, 100 mm, 120 mm ja 160 mm.

Sewatek S-sarja K70 ja K100 -moduuliläpivientien mittatiedot.

Sewatek S-sarja K120 ja K160 -moduuliläpivientien mittatiedot

 

Tekniset tiedot

ETA-asiakirja
Tuotteen CE-merkintä perustuu ETA-asiakirjaan 12/0045
Vaatimukset rakenteelle
Betoni: kevytbetoni, tiili (tiheys väh. 450 kg/m³, paksuus väh. 100 mm)
Läpivietävä tekniikka
Metalli- ja komposiittiputket Ø 10-89 mm. Mahdolliset läpivientimoduulikoot tulee aina tarkastaa detaljipiirustuksistamme, sillä kaikki putket eivät mahdu kaikkiin läpivientimoduuleihin ja paloluokan toteutuminen asettaa ehtoja putkien väliselle etäisyydelle.
Palonkestävyysluokka
Vaihtelee läpivietävän tekniikan ja eristeiden mukaan välillä EI 30 -120
Ilmaäänieristävyys
Vaikutus läpäisemättömään rakenteeseen verrattuna < -1 dB
Ilmatiiveys
Vuoto n₅₀ = 0,0 l/min ts. vuotoa ei esiinny, kun läpivienti on tiivistyskitattu ohjeen mukaisesti.
Muut luokitukset
M1-sisäilmaluokitus, mahdollista tilata Joutsenmerkki-yhteensopivana versiona

Kysy lisää